MEGVAN az ELSŐ MAGYAR VILÁGBAJNOKI ARANY a SURF SPORTBAN

MEGVAN az ELSŐ MAGYAR VILÁGBAJNOKI ARANY a SURF SPORTBAN

 

 

 

 

 

 

 

 

A SURF-SUP (stand up paddle) sport eddigi legjobb eredményét érték el a SUPBROz  FB SUPBROz azaz a Hasulyo fivérek a Koppenhágában megrendezett világbajnokságon.

 


A SURF SUP, vagyis a szörfdeszkán állva evezés 18 km-es síkvízi számában Bruno világbajnoki címet nyert, míg bátyja, Daniel a negyedik helyen végzett.

 

 

 

A SURF-SUP a hullámlovaglás egyik változata, amelyben a versenyzők állnak a szörfdeszkán, és egy lapáttal segítik az előrejutást. Ennek van hullámokon végzett, és síkvízi változata.
A SUP szakágakban a Nemzetközi Szörf Szövetség, az ISA 2012 óta rendez világbajnokságokat.

 

Magyar részről a Budapesten született, de dél-kelet Ázsiában élő két testvér tartozik a világ élvonalába. A 23 éves Bruno mostanáig 12., a 26 esztendős bátyja Daniel pedig 30. volt a világranglistán, míg Magyarországot ezáltal a 12 helyre hozták az országok közötti rangsorban.


Érdekesség, hogy a két fiatalembernek a TF-en végzett szüleik az edzőik, akik egy speciális, -SEPA www.sepacademy.com - saját edzésmódszerrel készítik fel a fiúkat a versenyekre.

 

 

 

A Hasulyo fivérek világbajnokságon most először indultak el – így ez volt hazánk első hivatalos vb-részvétele is –, és a 18 km-es távon Bruno mindjárt aranyérmet szerzett, míg Daniel a negyedik helyen ért célba.

 

Ez a Magyar SURF történelmének eddigi legnagyobb sikere,  jelezte a Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség sportágvezetője, hozzátéve, hogy a világbajnokságon 42 ország 286 sportolója vesz részt. A szakember arra is kitért, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése értelmében a sportág hullámlovas szakága ott lesz a 2020-as tokiói ötkarikás játékok műsorán, és tárgyalások folynak arról is, hogy a későbbiekben a SUP-kategóriák is bemutatkozhassanak olimpián.

 

VIDEO:  2.23 :  https://www.youtube.com/watch?v=yHX0Fg2Zrog 

 

MÉDIA képek, videó letöltés:
http://isaworlds.com/sup/2017/en/media/

 

Verseny hivatalos oldala: http://isaworlds.com/sup/2017/en/ISA oldala:  http://www.isasurf.org/

 

Verseny előtti cikk: http://www.totalsup.com/2017-isa-world-sup-paddleboard-championship-presenting-team-hungary/

 

SUPRBOz Facebook:  https://www.facebook.com/supbroz/?fref=ts