Inlanders Surf Open 2012 összefoglalo

Inlanders Surf Open 2012 összefoglalo

A Kanári szigetekre költözött az Inlander’s Surf Bajnokság, ahol a hullámszörf hazai szerelmesei találkoztak és versenyeztek egy héten keresztül. A díjátadó szombaton kerül megrendezésre az Endless Summer Surf Fesztiválon, ahová a szervezők minden lelkes érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Az elmúlt két évben a dél-franciaországi Hossegor városa adott otthont a Kárpát-medencében rekedt magyar surfösök országos bajnokságának, idén azonban egy új helyszínre esett a választás. Fuerteventura Marokkó partjaitól ca. 150 km-re található, nevét az uralkodó erős szélről kapta, amely mozgásban tartja az óceánt. A vízi sportolók körében főként a sziget északi, észak-nyugati partja kedvelt, ahol az október végén megrendezésre került verseny főhadiszállása is volt.

 

A surfösök Corralejoban laktak, ahonnan korán reggel indulva autóztak el az aktuálisan kiszemelt hullámtöréshez. A rendhagyó versenyformátum és az ideális időjárási körülmények lehetőséget biztosítottak a délelőtti futamokat követő freesurf filmezésre és fotózásokra, így minden résztvevő gyakorolni tudta trükkjeit és fejleszteni mozdulatait a másnapi akciókra.

 

Az ún. waiting period első négy napja a selejtezőkről szólt, amikor a 12 versenyző 4 fős heatekben találkozott egymással. Az öt körös kvalifikáció végére minden rider legalább egyszer szörfözött mindenkivel, így alakítva ki az alsó-, közép-, és felsőház helyezéseit. A jó hangulatú futamok színvonalas surfözést és izgalmas versenyt hoztak, ahol nem egyszer fordult elő, hogy a fél órás heatek utolsó percében változott az eredmény. Esélyesekhez méltóan azonban Rigler Miklós, Lotfi Peiman és Pinczés Csaba futamaikat dominálva jutottak be a döntő hármas mezőnyébe, amíg a bajnokság egyetlen hölgy indulója, Rigler-Nemere Zsóka a középső ötöst vezetve várta az utolsó napi helyosztókat.

 

A döntők a közeli Los Lobos („Farkasok”) szigetének, nyugati csücskénél törő híres jobbos pointbreaken kerültek lebonyolításra, ahová a versenyzőket vitorlás vitte át a hajnali órákban. A riderek 5-7 láb magas hullámok között, ragyogó napsütésben surfözhettek a dobogós helyezésekért, ahol végül - minimális különbséggel, a regular alapállásból adódó előnyöket tökéletesen kihasználva – Pinczés Csabi diadalmaskodott, ezzel újra elhódítva a bajnoki címet. A helyi körülményeket jobban ismerő Miki – Peimant megelőzve – második lett, Zsóka pedig egy szoros futamot követően őrizte meg negyedik helyét Koczka Gergő és Balogh Gergely előtt.

 

A jövő évi folytatáson reméljük, még többen leszünk és az idén itthon maradt surfösök is kedvet kapnak ahhoz, hogy részt vegyenek ezen a kötetlen hangulatú bajnokságon, amiről az alábbi összefoglaló videó készült!

 

http://www.youtube.com/watch?v=RXkbBd-9xCY&list=UU603xPzkO921pEFEADhNrwQ&index=1&feature=plcp

 

III. Inlander’s Surf Bajnokság végeredménye:

 

 1. Pinczés Csaba
 2. Rigler Miklós
 3. Lotfi Peiman
 4. Rigler – Nemere Zsóka
 5. Koczka Gergő
 6. Balogh Gergely
 7. Zaránd Miklós
 8. Vértesi Gábor
 9. Hector Victoria (Wildcard)
 10. Igaz András
 11. Máté Gergely
 12. Virág Patrik

 

 

 – Hungasurf -